Nagynyomtatás

Az egyik legjobban kihasznált terület a reklámban a nagynyomtatás, mivel nemcsak táblát, matricát, hanem akár zászlót, építési hálót, bannereket, molinókat, roll-upokat is készíthetünk általa.
Már nem kell beszabályozni mondjuk egy út fölé kifeszített molinó esetében, hogy kék alapon fehér szöveg, hanem egyedi grafikát is kaphat, megjeleníthető rajta akár fotó is.

Anyagleadás A nyomtatandó anyagokat TIF, JPG, esetleg PDF, CDR illetve EPS állományokban kérjük.
CMYK képek esetén Euroscale Coated v2, RGB képek esetés SRGB profil beállítását ajánljuk. RGB állományoknál kérjük a nyomtató színterét figyelembe venni! (PhotoShop-ban a View>Proof Colors-szal (Shift+Y billentyű) ellenőrizze a nyomtatandó színeket.
Alakos körbevágás esetén kétféle megoldást tudunk elfogadni:
1., A grafikának kell tartalmaznia a körvonalat (nem külön oldalon, mint a stancfilmnél) és egy speciális DIREKT színt kell beállítani, aminek a neve CutPath legyen, a színe CMYK 5,95,0,0 , vonalvastagsága Hairline, kitöltése semmi. Ettől eltérő névvel, vagy ha az exportálásnál 4 színbe bontja a program, esetleg kitöltéssé alakítja vagy raszterizálja a kontúrt, a nyomtató nem ismeri fel a vágás parancsot, és egyszerűen kinyomtatja a vonalat.
2., A grafikában nincs vágókontúrt, azt egy külön vektoros fájlban kérjük leadni. Ez csak vektoros lehet, mást nem fogadunk el. A nyomatot illetve a vektoros kontúrt tartalmazó fájlban is el kell helyezni olyan pontokat melyekkel össze lehet illeszteni őket.
A PDF az alábbiak szerint készüljön: a postscript nyomtató driver segítségével írjon a forrásállományból egy postscript filet (.ps kiterjesztés) majd ebből Adobe Distiller segítségével készítsen pdf-et. A forrásállományból, a grafikai program (pl Indesign, Quark) segítségével közvetlenül írt pdf-ek gyakran hibákat generálnak, ezért ezekkel nem tudunk dolgozni.
A pdf verziószáma maximum 1.5 legyen!
A munkák különböző jellegéből fakadóan más formátum az optimális egy épületháló és egy etikett cimke esetén.

A digitális adatokat hiba nélkül olvasható, hordozható médiumokon vesszük át (CD, DVD, pendrive), vagy egyedi hozzáférhetőségű FTP-szerverünkön keresztül.
A kapcsolódás csak feltöltő programok segítségével lehetséges (Mac: Transmit, CyberDucks, ForkLift vagy Pc: Total Commander, FTP commander).
A kapcsolódáshoz szükséges jelszót kérje tőlünk.
Kérjük feltöltéskor csak egy szálon csatlakozzon!
Amennyiben nem jön létre kapcsolat úgy pár perc múlva probálkozzon újra.
Az adatok feltöltésével együtt mindig értesítést kell küldeni a fájlok megküldéséről a monor@rebelgrafika.hu e-mail címre, valamint ezzel egy időben a nyomdába eljuttatni a makettet és/vagy a próbanyomatokat, és/vagy a levonatokat.
Az FTP szerverre feltett anyagok elnevezésében csak az angol ABC betűi használhatóak és a fájnév maximum 12 karakteres lehet, a biztonságos további felhasználás érdekében.
Az ettől eltérően feltöltött anyagokat az FTP szerverről TÖRÖLJÜK!
Oldal v. file cseréjének vagy javításának szüksége esetén, amely már fel van töltve az FTP-szerverre, szükséges az oldal eredeti megnevezését „n“ betűvel vagy „NEW“ szóval kiegészíteni, és ezt a változást írásban igazolni a következő e-mail címen: monor@rebelgrafika.hu.
Ha nem kívánja használni az általunk felajánlott tárhelyet, akkor ajánljuk a www.toldacuccot.hu fájlküldő oldalt.
Adathordozón küldött (CD, DVD, Pen drive) munkák esetén is kérünk egy írásos megrendelést.

A megrendelésnek tartalmazni kell :
- a megrendelő nevét és adatait (elérhetőség, számlázási cím, stb...)
- a munka azonosítására szolgáló elnevezést (figyelembe véve, hogy nálunk esetleg több "munka", illetve "Roll Up" elnevezésű munka is folyhat)
- a file nevét
- az alapanyag típusát,
- a kész munka méretét
- a példányszamot
- határidőt

Színhelyesség: Színhelyességet, illetve kontúrvágott anyag mintát csak mintanyomtatás esetén tudunk biztosítani. Ennek költsége a Megrendelőt terheli.

A megrendelés időpontjának a végleges állományok és a fentiek szerint megírt megrendelés EGYÜTTES megérkezésének időpontját tekintjük, ezért a külön-külön érkező információk és állományok miatti félreértésekből adódó gyártási selejtek költsége, illetve sürgősségi felár MINDEN ESETBEN a megrendelőt terhelik.

Amennyiben a leadott anyagok nem felelnek meg a fentieknek, a Rebel Grafikai Stúdió Kft. nem tud felelősséget vállalni a késztermékre.
Lehetőséget kínálunk arra, hogy a megrendelő által leadott nyersanyagot mi állítjuk össze, illetve a nyomdai munkákat is figyelemmel kísérjük, ebben az esetben külön, előre kiszámolt szerkesztési, és előkészítési díjjat is felszámolhatunk. Amennyiben az Önök által leadott fájl nem felel meg kérésünknek, abban az esetben új fájlt kell bekérnünk Önöktől, ami az elkészítési határidőt nagymértékben befolyásolhatja. A színhelyes nyomást csak minta nyomtatása után tudjuk garantálni.